Продукти:
Пиле: 1.200 – 1.400г.
Сирене: 300 – 400г.
Масло: 100г.
Чаша бяло вино
Сол, черен пипер, чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Пилето се почиства и измива хубаво. В купа се намачква сиренето и се смесва с 50г. масло, черен пипер и чесън /може и на прах/ на вкус. Сол не се слага, защото сиренето е достатъчно солено. Почистеното пиле се пълни с така приготвеното сирене, а отворът се защипва с клечки за зъби или се зашива за да не излезе плънката. Отгоре се намазва с останалото масло и малко сол, може да се поръси и с червен пипер. Поставя се в тава, сипва се виното, малко вода и олио. Пече се във фурна на 180 – 190 градуса около час и половина – два или докато пилето получи златиста хрупкава коричка. Сервира се със салата според сезона или с доматен сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар